top of page

Derinlere Dal: PADI Derin Dalış Kursunu Tamamlamanız İçin 5 Sebep!

Derinlerin canavarları, iyi korunmuş batıklar ve karanlıkta gizemli türler. Okyanusun büyüleyici derinlikleri her zaman beni etkilemiştir, ancak keşfedilmeleri için uygun dalış eğitimi gereklidir. 2022 Avustralya ve Yeni Zelanda Bursiyeri olarak Our World Underwater Scholarship Society'de, su altı becerilerimi geliştirme ve daha yetenekli bir dalgıç olma eğitimi alma fırsatına sahibim. Peki, dalış eğitiminizi derin dalış kursuyla tamamlamak istemenizin nedeni ne olabilir? Doğal olarak, merakımı gidermek ve PADI Derin Dalış kursuna kaydolmak için Go Dive Hobart'a Tazmanya'da katıldım. İşte PADI Derin Dalış Sertifikası'nızı tamamlamanız için ilk 5 sebebim…


PC: Bridget de Lange

Millie Mannering ve PADI Dalış Eğitmeni Matt Testoni, Tazmanya'nın devasa deniz uçurumlarının altında derin bir dalışı tamamladıktan sonra coşku doluydular.

1. Yeni Dalış Noktalarına Ulaşmak

Daha derinlere dalabilmek için eğitim almak, tamamen yeni dalış bölgelerine erişmenizi sağlar. Daha sığ derinliklerde, deniz yaşamı genellikle fotosentetik organizmalarla hakimdir. Suya dalıp derinlere indikçe, su karanlıklaşır ve türlerin kullanabileceği ışık azalır. Derin dalış bölgelerinde, daha sığ bölgelerde bulunanlara kıyasla tamamen farklı tür gruplarıyla karşılaşabilirsiniz. Eğitim kursum sırasında, kahverengi deniz yosunlarıyla kaplı duvarları inerek, renkli süngerler, deniz hayranları ve deniz kırbaçlarıyla kaplı büyük kayaçlara ulaşmayı büyüleyici buldum. Tazmanya'nın simgeleşmiş derin resifleri, erişilebilir dalış alanlarınızı genişletmenin sadece bir örneği olup, derin dalış bölgelerini keşfetmenin heyecanı sizi bağımlısı yapacaktır!

2. Becerilerini Geliştir

Just like any further dive training, the PADI Deep Diver course allows you to develop your diving capability and focus on perfecting your foundational skills. As a Deep Diver, buoyancy control becomes a critical component to safely conducting your dive. The amount of bottom time you have available decreases as you dive deeper, so it is very important to precisely control your depth as well as regularly monitoring your gas consumption and time. Due to the darker environment of the deep, using a torch will also be essential. You can never practice basic dive skills enough and it’s important to remember safety should always be the priority of any dive!


PC: Joanna Smart

Bazı insanlar, Tazmanya Kıyısı'ndaki derin dalış bölgelerinde bulunan renk cümbüşü ve biyolojik çeşitliliğin Büyük Set Resifi'yle yarışabileceğini iddia eder.

3. Teknik Dalışa Giriş

PADI Derin Dalış kursu, gelecekteki teknik dalış eğitimi için harika bir giriş sağlar. Eğitimimiz sırasında, stage tüpleri ile dalış yapma ve güvenlik duraklarımız sırasında onları kullanma fırsatı bulduk. Bu yeni beceriyi uygulamaktan ve farklı gaz değişimlerini simüle etmekten gerçekten keyif aldım. Kurs boyunca sürekli olarak SMB'lerimizi konuşlandırdık ve farklı derinliklerde serbest bırakmayı uyguladık. Bunlar teknik dalış için esas becerilerdir ve PADI Derin Dalış Kursu, PADI Tech40 için bir önkoşul olduğundan, teknik dalış dünyasına giriş için harika bir hazırlıktır.

4. Daha Güvenli Bir Dalgıç Ol

Derin dalış için sertifikalı hale gelmenin harika bir nedeni, daha güvenli bir dalgıç olmanızdır. Derinliklerde narkoz daha sıklıkla yaşanır. Bir dalış sırasında narkozu tanımak ve yönetmek çok önemli bir beceridir. Eğitmeniniz, güvenli bir ortamda narkozun etkilerini deneyimlemenize ve bunlarla başa çıkmanıza rehberlik edecektir. Derin dalışın ek riskler taşıması nedeniyle, tehlikeleri eleştirel bir şekilde tanımak ve buna göre acil durum planları geliştirmek zorunda kalacaksınız. Kurs sırasında bu güvenlik hususlarını daha iyi anlayacak ve sonuç olarak bunları gelecekteki dalışlara uygulayacaksınız.

5. Kendinle Yarış!

PADI Derin Dalış kursu, kendinizi zorlamak ve dalış yeteneklerinizi bir sonraki seviyeye taşımak için harika bir neden sunar. Yeni bir şey denemek, konfor alanınızın dışına çıkmak ve dalışın bambaşka bir derinliğini deneyimlemek için bu fırsatı değerlendirin. Su altı dünyasına erişimin inanılmaz bir ayrıcalık olduğunu ve daha derinlere keşfe çıkabilmenin ekstra özel olduğunu kendinize hatırlatın!


Tabii ki, bu yanıltıcı bir başlık çünkü aslında PADI Derin Dalış kursunu tamamlamak için 5'ten fazla neden bulunmaktadır. Harika arkadaşlar edinecek, yeni dalış arkadaşlarıyla tanışacak ve dalış dünyasında bambaşka bir kapı açılacak. Bu yeni derinliklerin peşinde koşarken, kendinizi geliştirecek ve daha yetenekli bir dalgıç haline geleceksiniz. Ve kim bilir? Belki de derinliklere âşık olursunuz.


Bir sonraki maceranıza başlamaya hazır mısınız? Derin Dalış eÖğrenme'yi bugün keşfedin ve kursunuzun bağımsız çalışma bölümünü size uygun olan her zaman, her yerde tamamlayın!


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page