top of page

Uzun Bir Aradan Sonra Nasıl Tekrar Dalış Yapılır

PADI sertifikası aldıktan sonra dalış becerilerinizi yeniden tazelemeniz gerekebilir mi diye konuşalım. Bu, birçok nedenle olabilir. Bunlara, sertifikalandırmanızla ilk eğlenceli dalışınız arasında uzun bir boşluk olması ya da açık suda kendinizi bulduktan sonra biraz özgüven kaybı yaşamanız dahil.

Advanced Open Water sertifikamı aldıktan sonra 19 ay boyunca dalış yapmadım. İşte, tekrar dalış yapmak için biraz daha özgüven ve çok daha fazla heyecan kazanmak amacıyla PADI ReActivate programıma hazırlık yaparken ve programın içindeyken yaptığım beş şey.


1-Tekrar suda rahat hissetmeye başla

Her gün suyun içinde ve çevresinde rahat hissetmek için 20 gün boyunca yüzme derslerine katıldım. Tüple dalış yapmakla yüzme arasında büyük bir fark olsa da, gerçekten bir dalış gezisine çıkmadan önce genellikle en iyi mevcut seçenek yüzmedir, özellikle bir dalış alanına coğrafi olarak yakın yaşamıyorsanız (en yakın dalış alanınızı buradan keşfedin). Ayrıca, yüzme pratiği yapmak her zaman iyi bir fikirdir çünkü beceri ve tekniğinizi sadece geliştirir.

2-Dalışı, keyif aldığınız diğer aktivitelerle birleştirin

Planım, Reaktive programını, bisiklet sürmek ve Atlantik Okyanusu'nun üzerindeki özel bir noktayı, 100 metre (328 feet) yüksekliğinde ziyaret etmek istediğim bir adada almak idi. Dalışlardan önce ve sonra bir şeylerin planlanmış olması, uzun bir aradan sonra dalış hakkında daha az endişe duymama kesinlikle yardımcı oldu. Kombine edilen gezi, hem unutulmaz hem de heyecan verici hale geliyor.

3-Teorinizi tazeleyin

Eğer büyük bir göreve başlamadan önce bir miktar hazırlık yapmayı tercih eden biriyseniz, sertifikasyon kurslarınız için orijinal olarak okuduğunuz teoriye göz atmak yardımcı olacaktır. Ekipman güvenlik kontrolleri, arkadaş kontrolü (BWRAF) ve önemli el işaretleri gibi temel bilgileri gözden geçirmek, daha özgüvenli hissetmenize yardımcı olmalıdır.

4-Eğitmeninizle ve dalış arkadaşınızla dürüst olun.

Uzun bir aradan sonra dalış yapıyorsanız, açıkça ve dürüstçe iletişim kurmanız iyi bir uygulamadır. Prosedürler ve dalış planı hakkındaki herhangi bir tereddüdünüzü veya şüphenizi paylaşmaktan çekinmeyin. Bu, maskenize su girmesi korkusu, dengeleme ile ilgili sorunlar veya endişeye neden olan başka şeyler olabilir. Paylaşarak, eğitmeniniz ve dalış arkadaşınız daha sorunsuz bir dalış deneyimi yaşamanıza yardımcı olabilir.

5-Dalış başladığında kendinize zaman tanıyın

Bisiklete binmek gibi, dalışın temellerini gerçekten unutmazsınız. Bu yüzden suyun içindeyken kendinize odaklanmak ve dalışı neden sevdiğinizi hatırlamak için biraz zaman tanıyın. Sonra eğitmeninizi takip edin, dalış arkadaşınızla birlikte kalın ve dalışı hissedin. Fark etmeden geri döndünüz!

Uzun bir aradan sonra suya geri dönmeye hazır mısınız? Becerilerinizi tazelemek ve dalış teorisini gözden geçirmek için bir PADI ReActivate Scuba Refresher Programına kaydolun.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page