top of page

PADI Pro Olmak Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Dalış yaparak bir kariyer oluşturma konusu ilginizi çekiyor mu? PADI Pro olmak, dalış yaparak para kazanmanın ilk adımdır.

Merdivenin ilk basamağı, PADI Divemaster kursudur. Daha ileri gitmek isterseniz, PADI Instructor Development Course (IDC) alarak PADI Open Water Scuba Instructor (OWSI) olabilirsiniz.

Sualtı dünyasına karşı bir tutkunuz varsa ancak nereden başlayacağınızı, kursların ne kadar sürdüğünü, ne zorlukta olduğunu ve daha fazlasını bilmiyorsanız, bu makale size yardımcı olacaktır. PADI Pro olma ve hayalindeki kariyere başlama yolculuğunuzda size yardımcı olacak sıkça sorulan soruları ele alacağız!

PADI Pro Nedir?

Öncelikle, rekreasyonel dalış ve profesyonel dalış arasındaki farkları anlamak önemlidir. Rekreasyonel dalgıçlar macera ve su altı keşfi için dalış yaparlar. Profesyonel dalgıçlar da bunları severler, ancak aynı zamanda diğer insanlara su altı maceralarında rehberlik etmek ve eğitmek için özel olarak eğitilmişlerdir.

PADI Pro olmak için öncelikle, dalış eğitmenlerine yardımcı olmak ve dalış faaliyetlerini denetlemek üzere sizi hazırlayacak olan PADI Divemaster kursunu tamamlamanız gerekir.

Daha sonra, PADI Open Water Scuba Instructor (OWSI) olabilirsiniz. Bu kurs, Divemaster bilginizi geliştirerek öğretme becerilerinizi geliştirecektir. OWSI olduktan sonra, Divemaster derecesine kadar tüm temel PADI kurslarını öğretebilecek yetkinliğe kavuşursunuz. OWSI'lar, kurs yelpazelerini genişletmek için Batık Dalışı Eğitmenliği gibi PADI Uzmanlık Eğitmeni dereceleri de alabilirler.

PADI Pro, su altı becerilerini, liderlik yeteneklerini, öğretme becerilerini ve dalış topluluğu içindeki sorumluluklarını geliştirmiş olan kişidir. PADI Profesyonel kursuna katılmak, başarılı bir dalış kariyeri oluşturmanın önemli bir adımıdır!

PADI Divemaster Sıkça Sorulan Sorular

PADI Divemaster kursuyla ilgili özel soruları olan birçok insan vardır; çünkü bu, ilk profesyonel seviye sertifikasyondur. Aşağıda bu sıkça sorulan sorulara cevap vereceğiz.


PADI Divemaster Neler Yapabilir?

PADI Divemaster'lar dalışla ilgili bir çok sorumluluklar alabilirler:

  • Sertifikalı PADI Eğitmenlerine eğitimli ve eğitimsiz dalış faaliyetleri konusunda yardımcı olmak

  • Sertifikalı dalgıçları rehberlik etmek

  • Discover Local Diving programlarını yönetmek

  • Discover Scuba Diving® programlarında yardımcı olmak

  • PADI ReActivate®, Discover Snorkeling ve PADI Advanced Snorkeler kurslarını öğretmek

  • Bazı PADI Uzmanlık kurslarını öğretmek - Acil Oksijen Sağlayıcı, Ekipman Uzmanı, Mercan Resifi Koruma, Project AWARE Uzmanı

Bir Divemaster Olmak Ne Kadar Sürer?

PADI Rescue Diver sertifikasını alıp 40 dalış kaydettikten sonra, PADI Divemaster kursuna katılabilirsiniz. Ayrıca son 24 ay içinde CPR ve İlk Yardım eğitimini (EFR) de tamamlamanız gerekiyor. Divemaster kursunun süresi, su becerileri atölyelerini, bilgi geliştirme oturumlarını ve pratik oturumları tamamlamanız için gereken süreye ve 60 kaydedilmiş dalışa ulaşmanız için gereken süreye göre değişir. Ortalama bir süreden bahsedecek olursak: çoğu kişi, Divemaster kursunu tamamlamak için üç hafta ile altı ay arasında bir süre geçirir.


PADI Divemaster Kursu Ne Kadar Zordur?

PADI Divemaster kursu bir meydan okumadır. Bu, PADI Pro kariyer basamağının ilk adımıdır ve kararlılık gerektirir. Bu kursu başarıyla tamamlamak ancak doğru zihniyet ve disiplinle sağlanabilir. Bilgi ve beceri geliştirme yoğunluğu, ödüllendirici ve heyecan vericidir. Ayrıca, kurs boyunca PADI Eğitmeninizin desteği de eksik olmayacaktır. Eğitmeniniz, bu yolculukta sizin rehberiniz olacak; tavsiyelerini ve ipuçlarını paylaşacaktır.

Ek olarak, Open Water Diver ,Advanced Open Water Diver ve Rescue Diver Kurslarını tamamladıktan sonra, Divemaster kursunuz için birçok bilgi birikimine sahip olacaksınız.


PADI Divemaster Olarak Çalışmak İstemezsem Ne Olur?

Divemaster'lar dalış merkezlerinde ve tatil köylerinde çalışabilirler, ancak kurs sadece dalış yapmayı sevdiğiniz takdirde bilgi ve becerilerinizi geliştirmek için mükemmel bir seçenektir! Bu kursta, sualtı dünyası, güvenlik prosedürleri, dalış becerileri ve daha fazlası hakkında geniş bilgi edineceksiniz. Bu beceriler, su altında özgüveninizi artırabilir, mükemmel bir dalış arkadaşı olmanızı sağlayabilir ve eğlenceli dalış yaparken başkalarına yardımcı olmanıza olanak tanır.

PADI Open Water Scuba Instructor (OWSI) Sıkça Sorulan Sorular


PADI OWSI olmak hakkında daha fazla bilgi edinmeye hazır mısınız? Okumaya devam edin!


PADI Open Water Scuba Instructor Neler Yapabilir?

Eğitmen Geliştirme Kursu (IDC) ve Eğitmen Sınavı (IE) başarıyla tamamlayan bir aday, aşağıdaki PADI kurslarını öğretmek için sertifikalandırılır:

  • Open Water Diver

  • Advanced Open Water Diver

  • Rescue Diver

  • Divemaster

  • Mükemmel Yüzerlilik Uzmanlığı

  • PADI AWARE Kursu

Eğitmenler, kurs yelpazesini genişletmek için ek PADI Uzmanlık Eğitmeni dereceleri elde edebilirler. Bu uzmanlıklar, batık dalışı, mağara dalışı, dry suit dalışı, akıntı dalışı ve daha pek çok dalış türünü kapsamaktadır.


Bir Scuba Eğitmeni Olmak Ne Kadar Sürer?

En az altı aydır sertifikalı bir dalıcıysanız, Divemaster kursunu başarıyla tamamladıktan sonra PADI Instructor Development Course (IDC) ve Instructor Examination (IE) programlarına kaydolarak OWSI sertifikasını alabilirsiniz. IDC en az sekiz gün (veya daha fazla) sürer ve Asistan Eğitmen (AI) kursu ve OWSI programını içerir. Ardından, Eğitmen Sınavı gerçekleşir. Genellikle, tüm PADI IDC kursunun tamamlanması 10 ila 14 gün sürer, ancak programın planlanması hakkında ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçmenizi öneririz. (www.nautilusdivingkas.com)

PADI IDC ne kadar zor?


PADI IDC eğitimi, PADI Divemaster eğitimi gibi, dalgıç eğitmeni olmak isteyenlerin kapsamlı bir şekilde eğitilmesi için tasarlanmış zorlayıcı bir eğitimdir. Dalışa yeni başlayacak öğrenciler açısından da bu önemlidir: kendilerine eğitim verecek olan eğitmenlerinin bu zorlu eğitimden geçtiktiklerini bilmek onları da rahatlatacaktır. PADI Eğitmenliği, dünya genelinde talep gören mesleklerden biridir ve daha fazla insan bu sektörde kariyer yapmaktadır. Zorlu bir meydan okuma olsa da, doğru zihniyet ve tutkuyla başarılabilir bir meydan okumadır.

PADI Pro Olmaya İlgili Misiniz?

Şimdi, umarız birçok sorunuzun yanıtını aldınız ve nereden başlamalıyım diye düşünüyorsunuz. İlk adım, kursa kaydınızı yaptırmak için bizimle iletişime geçmektir! Alternatif olarak, yurt dışında seyahat ederken bir dalış merkezinde PADI Profesyonel kursu almaya da bakabilirsiniz.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page