top of page

PADI KADIN DALICILAR GÜNÜ 2023


Dokuz yıl önce PADI® Kadın Dalıcılar Günü basit bir fikirle başladı - daha fazla kadını tüplü dalış yapmaya teşvik etmek. Dalışa tutkulu olan dalıcılar sorumluluğu üstlendi ve dünya çapında hayatları değiştiren ve dalış topluluklarını güçlendiren binlerce eğlenceli ve ilham verici etkinlik planladı. 8 yıl boyunca 183 ülkede kadınların bir araya gelmesiyle yeni mercan fidanlıkları diktiği, kumsal ve su altı temizliği yaptığı, su altında en uzun kadın insan zinciri için dünya rekoru kırdığı, meme kanseri araştırmaları ve yerel kadın sığınma evleri için bağış topladığı etkinlikler gerçekleştirildi.


Gün batımından başlayarak gerçekleştirilen yoga seansları, liderle gerçekleştirilen dalışlar ve çok daha fazlası- dalış toplulukları, insanlık ve okyanus arasında denge oluşturmak için herkesi bir araya getiren bu küresel kutlamalara bu sene de katılım gösterdi.



Bu yıl Nautilus Dalış Merkezi olarak PADI WOMEN’S DIVE DAY kutlamalarında biz de yer aldık. Kadın dalıcılarımızla birlikte Kaş Fener/Su altı Müzesi dalış noktasında bir temizlik dalışı gerçekleştirdik. Temizlik dalışından çıkarttığımız çöpler arasında en çok cam şişelerle karşılaştık. Bunun sebebi ise bu bölgede yoğun bir şekilde yatların artması yani konaklayan insan popülasyonunda artış yaşanması. Artık bir Nautilus geleneğine dönecek bu eğlenceli ve farkındalık arttırıcı etkinliğimize seneye sizleri de bekliyoruz!

Hali hazırdaki dalıcılarımızın yanı sıra ilk defa dalışı deneyimlemek isteyen kadın dalıcılarımıza da deneme dalışında %50 indirim olanağı sağladık. Böylelikle yaklaşık 10 kadını da su altının büyülü dünyasıyla tanıştırdık. Birlikte çok güzel vakit geçirdiğimiz bu günde yanımızda olan kadınlarımıza teşekkür ederiz, seneye yeni etkinliklerimizde görüşmek üzere!



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page