top of page

Dalış Tazeleme Kontrol Listesi: Suya Geri Dönmek İçin İhtiyacınız Olan Her Şey

Eğer bir sonraki dalış gezinizi veya yerel dalış maceranızı planlıyorsanız ancak bir süredir su altına girmemişseniz, PADI ReActivate dalış tazeleme programını almayı düşünebilirsiniz. Bir dalış tazeleme programı almak, dalış teorisi bilginizi ve temel dalış becerilerinizi yenilemenin harika bir yoludur, böylece bir sonraki dalışınızda kendinizi özgüvenli ve kendine güvenen hissedersiniz.

PADI ReActivate, iki bileşenden oluşur: PADI eLearning ile çevrimiçi olarak öğrenilebilen bilgi geliştirme ve dalış becerilerinizi gözden geçirmek için isteğe bağlı (ancak şiddetle tavsiye edilen) bir su altı oturumu.

Bu blogda, PADI ReActivate programınız öncesinde, sırasında ve sonrasını kapsamak için bir kontrol listesi ile bir dalış tazeleme için hazırlanmanıza yardımcı oluyoruz, böylece PADI tazeleme teoriniz ve su altı beceri oturumunuzdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

PADI ReActivate Scuba Dalış Tazeleme Kontrol Listesi

PADI ReActivate programına başlamadan önce, uygun şekilde hazırlanmanız için yapabileceğiniz birkaç şey bulunmaktadır. İşte başlamadan önce çalışabileceğiniz bir scuba refresher kontrol listesi:

  1. Online olarak PADI ReActivate eLearning'e kaydolun. PADI eLearning, kendi evinizin konforunda ve size uygun bir hızda çalışmanıza olanak tanır. Çevrimiçi bileşenin oldukça etkileşimli olduğunu ve hatırlatmalar ve anlayışınızı kontrol etmek için senaryolar içerdiğini göreceksiniz.

  2. Yerel dalış merkezinizle iletişime geçin ve su altı çalışmalarınızı rezerve edin. Bu, eLearning bileşeninizi tamamlamanız için kendinize bir tarih belirlediğiniz anlamına gelir!

  3. Sahip olduğunuz ve kullanmayı planladığınız tüm dalış ekipmanlarını çıkarın. Bir süredir dalış yapmamışsanız, tüm öğeleri dikkatlice herhangi bir bozulma belirtisi açısından kontrol edin. Ekipmanınızın bir profesyonel tarafından kontrol edilip servis görmesi gerekebilir. Ekipmanınızı kontrol ederken dalış bilgisayarınızdaki pil seviyesini de kontrol edin - sonsuza kadar dayanmazlar!

  4. Logbook ve sertifika kartlarınızı bulun. Dalış merkezi kartlarınızı görmek isteyecektir ve su altı çalışmalarını logbooka kaydedebilirsiniz.

  5. PADI ReActivate eLearning'inizi tamamlayın, hızlı gözden geçirmeyi yapın ve PADI ReActivate eLearning Sertifikanızı kaydedin veya yazdırın. Bu belgeyi seçtiğiniz dalış merkezine önceden göndermeniz iyi bir fikirdir.

Su Altı Dalışı Tazeleme Programı İçin Dalış Öncesi Kontrol Listesi

Eğer PADI ReActivate programının isteğe bağlı olan su altı bileşeninin ne kapsadığını merak ediyorsanız, burada bir PADI Profesyonelin rehberliğinde kapsayacağınız konular için bir kontrol listesi bulunmaktadır. Unutmayın ki PADI ReActivate dalış becerileri standartları olduğundan, PADI Pro, gözden geçirmeyi sizin özel ihtiyaçlarınıza göre uyarlayacaktır. Bu, seansın nasıl işleyebileceğine dair sadece bir örnektir.

  1. PADI Pro ile başlangıçta bir brifing yapacaksınız ve size şu gibi sorular soracaktır:

    1. Kaç dalış yaptın ve hangi koşullar ve ortamlarda yaptın?

    2. Son dalışlarınız ne zaman ve nerede oldu?

    3. Hangi becerileri pratik yapmak istersin?

    4. Son dalışlarınız nasıl geçti? Onları nasıl geliştirebileceğinize dair önerilerin var mı?

  2. Sonrasında, Pro dalış ekipmanınızı kurarken size gözlemleyecektir. Ekipmanların nasıl bir araya geldiğini unutmak kolaydır - özellikle önceden kullandığınızdan farklı bir marka olan kiralık bir ekipman kullanıyorsanız. PADI Profesyoneli yardımcı olmak için orada olduğundan, emin olmadığınız herhangi bir şey hakkında sormaktan çekinmeyin.

  3. Dalış öncesi güvenlik kontrolü (buddy check) bir sonraki adımdır. BWRAF (BCD, Ağırlıklar, klipsler, Hava ve Son Kontrol) hatırlayabilir misiniz? Doğru sırayı hatırlamak için ‘Breakfast With Rice And Fish’ veya ‘Big Whales Really Are Fast’ gibi bir deyimi deneyin.

  4. Çıkışlar ve inişler - Hem beş adımlı iniş hem de beş adımlı çıkış prosedürlerini derin suda hatırlayacaksınız.

  5. Sonraki adım maske temizleme ve maske çıkarma ve yeniden takmadır. En iyi oturan maskeler bile zaman zaman sızabilir. Silikon contanın altına kaybolmuş bir saç teli veya sadece gülümseme suyun maskenize girmesine neden olabilir. Bu nedenle, PADI Open Water Diver kursunuz sırasında öğrendiğiniz maske becerilerini gözden geçireceksiniz.

  6. Denge kontrolü dalıcı güvenliği ve konforu için önemlidir, bu nedenle nötr denge, hover ve dengeyi korurken su altında yüzme becerilerinizi gözden geçireceksiniz.

  7. Son önemli beceriniz Alternatif Hava Kaynağı Çıkışlarıdır. Bu, hava ile alakalı sıkıntı yaşama durumu ortaya çıkarsa iyi hazırlanmış olduğunuzdan emin olmanızı sağlar.

  8. Dalış öncesi birifingler ve PADI Pro'nun becerilerinizi tamamlamanızı gözlemlemesine dayanarak, ek becerilerinizi uygulamanız gerekebilir. Faydalanabileceğiniz daha fazla uygulama veya gözden geçirme istemekten çekinmeyin.

PADI ReActivate Sonrası Yapılacaklar Kontrol Listesi

PADI ReActivate programınızı tamamladıktan sonra, hem bilgi incelemesini hem de dalış becerileri yenileme bölümünü tamamladığınızda, ReActivate tamamlama tarihinizi gösteren güncellenmiş bir sertifika veya tanıma kartı alacaksınız. Şimdi, yenilenmiş becerilerinizi iyi bir şekilde kullanma zamanı geldi ve dalışa gitme zamanı!


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page